Paardendekens bewaren in Vacuumzakken

Door je paardendekens te bewaren in vacuümzakken kun je veel ruimte besparen, maar de dekens blijven ook vrij van vocht, vuil en ongedierte. Daarom zien we dat steeds meer paardenmaneges die ervoor kiezen om hun paardendekens in vacuumzakken te bewaren.


Paarden dekens beschermen tegen ongedierte
Omdat paardendekens een geliefde broedplaats zijn voor ongedierte is het verstandig om de dekens hiertegen te beschermen. Naast muizen die graag een nest maken in een stapel paardendekens zijn de dekens ook een broedplaats voor schimmels en parasieten; luizen, vlooien, teken. Het is daarom belangrijk om de dekens tussentijds, maar zeker aan het einde van het seizoen, goed schoon te maken en netjes op te slaan. Door de dekens vacuüm te verpakken kunnen er geen nieuwe ongedierte in de zak komen en eventueel achtergebleven ongedierte zullen het in de vacuumzak vaak niet overleven. Muizen kunnen de zak wel kapot knagen, maar dit zie dan ook direct omdat de zak dan zijn vacuum verliest. Mocht het gebeuren dat de zakken kapot worden geknaagd door een brutale muis, dan kun je ervoor kiezen om de vacuumzak met paardendekens in een kunststof opbergbox te plaatsen. Zo is de vacuumzak zelf ook beschermt tegen de muizen.


Paardendekens opslaan in een vacuumzak
Als je de paardendekens vacuum wilt gaan verpakken dan is het belangrijk dat de dekens niet vochtig zijn. Laat de dekens een paar dagen goed drogen bij kamertemperatuur (of buiten bij droog/zonnig weer). Verder is het verstandig om de dekens schoon te maken voordat je deze voor langere tijd opslaat, dit is ook belangrijk voor behoud van de kwaliteit van je paardendekens.

Als de dekens droog en schoon zijn vouw je ze netjes op en maakt een stapel van de dekens of paarden dekjes. Nu kun je kijken welke (maat) vacuumzakken je nodig hebt. De vacuumzakken kun je vacuumzuigen met behulp van een stofzuiger. Als je geen stofzuiger tot je beschikking hebt dan kunnen de meeste zakken die wij verkopen ook worden vacuum gezogen met een vacuum handpomp. Alleen moet je dan wel even goed opletten, want niet iedere vacuumzak is geschikt voor iedere handpomp. Als je hier vragen over hebt neem dan even contact op met onze klantenservice.


Welke vacuumzakken zijn geschikt voor paardendekens
We adviseren als je een stapel dekens moet opslaan om te kiezen voor de vacuum opbergboxen. Het voordeel van deze boxen is dat de vacuumzak goed beschermt is en je kunt eenvoudig meerdere boxen op elkaar stapelen. Ook kun je de boxen labelen zodat je eenvoudig kunt zien wat er in welke opbergbox zit. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor losse vacuumzakken. Deze zijn wel wat kwetsbaarder, maar als je de vacuumzakken netjes neerlegt op een schone ondergrond en niet steeds hoeft te verplaatsen dan is dit een prima oplossing voor het bewaren van paardendekens. Welke maat je moet kiezen is afhankelijk van de afmeting van de paardendeken. Maar de meest verkocht maat is de vacuumzak van 80x110.


Staffelkorting vacuumzakken voor paardendekens
Heb je grote aantallen nodig, dan kun je gebruik maken van onze staffelkortingen. Bij vrijwel alle vacuumzakken staan staffelkortingen ingesteld waardoor je een stuk voordeliger uit bent als je grote aantallen koopt. Weet je nog niet precies welke maat vacuumzakken je nodig hebt voor de dekens, dan kunt je ervoor kiezen om eerste een pakket vacuumzakken te kopen met verschillende maten. De vacuumzakken kun je ook thuis gebruiken om (winter) kleding in op te slaan. Heb je meerdere dozen met vacuümzakken nodig of heb je nog vragen over het gebruik van vacuumzakken, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.


We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »