Zijn Vacuümzakken herbruikbaar?

Zijn Vacuümzakken herbruikbaar?

Een veel gehoorde vraag is of vacuümzakken herbruikbaar zijn, het antwoord op deze vraag leest u in deze blog.

Zijn vacuümzakken herbruikbaar?

Er zijn vacuümzakken die speciaal gemaakt zijn voor textiel zoals beddengoed of kleding en vacuümzakken die speciaal ontwikkeld zijn om voedsel vacuüm in de bewaren. In deze blog behandelen we alleen de vacuümzakken voor textiel!

Het antwoord op de vraag is: "Ja deze vacuümzakken zijn allemaal herbruikbaar!"
De zakken zijn allemaal uitgerust met een sluit strip, die onbeperkt open en dicht gemaakt kan worden. Zolang de vacuümzakken niet lek raken kunt u deze steeds weer opnieuw gebruiken.

Hoe lang en hoe vaak je vacuümzakken opnieuw kunt blijven gebruiken is van een aantal factoren afhankelijk.

 

  • Wat stopt u in de vacuümzakken; Oorspronkelijk zijn de vacuümzakken gemaakt voor het vacuüm en vochtvrij opbergen van textiel. Maar de vacuümzakken worden ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor vacuüm lijmen of om metalen voorwerpen vacuüm en vochtvrij op te bergen, of om 3D printer filament vochtvrij in op te bergen of speciaal (foto) papier te bewaren. Als de vacuüm zakken voor deze toepassingen worden gebruikt, dan is de kans op lekkage vele malen groter, dan wanneer de zakken worden gebruikt voor het opbergen van kleding of beddengoed.

  • Hoe worden de zakken opgeborgen; Als u de vacuümzakken op elkaar stapelt zonder een zachte laag ertussen of als u de zakken in een kleine ruimte wilt opbergen, dan is er kans dat tijdens het wegleggen of pakken één van de zakken lek raakt. Als de zakken vacuüm zijn dan zijn ze zeer kwetsbaar, voor stoten of schuren. Zodra er een gaatje in een zak ontstaan zal deze niet meer vacuüm blijven en is de zak dus niet meer goed te gebruiken.

  • Waar liggen de zakken; Als de vacuümzakken in huis in een donkere ruimte bij een constante temperatuur liggen opgeborgen, zullen de vacuümzakken langer meegaan dan wanneer de zakken in de winter buiten of in een ongeïsoleerde ruimte liggen. Ook direct zonlicht zal de levensduur van het materiaal beperken. Na verloop van tijd is de kans dat de vacuümzak scheurt groter, doordat het materiaal zijn flexibiliteit verliest.

Wat kan ik doen als een vacuümzak lek is?
Mocht er toch een klein gaatje of scheurtje in één van de vacuümzakken zijn gekomen, dan is dit vaak nog wel te repareren met plakband of bij een iets groter gat met breed plakband. Omdat de zak vacuüm wordt getrokken wordt het plakband tegen het gat aangetrokken, waardoor vacuümzakken zeer goed geplakt kunnen worden (veel beter dan opblaas producten).

Hoe kan ik voorkomen dat mijn vacuümzak lek raakt?
Op onze website hebben we twee handige pagina's gemaakt met informatie over het gebruik van vacuümzaken. Zo hebben we een pagina gemaakt over: vacuümzakken blijven niet vacuüm, hier leest u meer informatie over het gebruik van vacuümzakken en veel voorkomende problemen. En we hebben een pagina gemaakt over: Welke vacuumzakken kan ik het beste kopen? Hier leest u meer over het materiaal van de zakken en welke maat vacuümzakken u moet gebruiken.


Heeft u nog vragen of opmerkingen plaats dan een reactie onderaan deze blog. Of stel uw vraag via de chat op onze website www.vacuumzakkenspecialist.nl

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »