Bedwantsen bestrijden met Vacuumzakken


Vacuümzakken voorkomen dat Bedwantsen mee naar huis komen!

Gaat u op reis en wilt u voorkomen dat er Bedwantsen vanaf uw vakantie bestemming mee naar huis komen? Verpak uw kleding dan in Vacuümzakken, zo kunt u meer meenemen op reis en voorkomt u dat Bedwantsen zich tussen uw kleding kunnen verstoppen en zo mee terug naar Nederland kunnen reizen. Als u kiest van een Travelpakket kunt u de zakken eenvoudig vacuumzuigen met een vacuumpompje voor vacuümzakken. Zo lang de zak niet lek raakt kunt u deze vacuümzakken steeds weer opnieuw gebruiken.

Wat zijn Bedwantsen precies?
Bedwantsen zijn kleine bruine ovaalvormige beestjes met 6 poten en ze zijn maximaal 6 mm lang (op het eerste oog lijkt het op een appel pit). De Bedwants houdt niet van licht, wel van warmte en ze leven van bloed van mensen en (huis)dieren. Bedwantsen zijn vooral in de avond en nacht actief. De Bedwants blijft nooit op je huid zitten, in de ochtend trekt hij zich terug in een schuilplaats. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je Bedwantsen met je meedraagt (behalve als hij zich toevallig verstopt heeft in kleding wat op de grond naast het bed heeft gelegen).

Wat doe je als je gebeten bent door een Bedwants?
Als je gebeten wordt door Bedwantsen dan uit dit zich in de vorm van huidklachten meestal met jeuk. Vaak zie je kleine rode vlekjes of bultjes. Normaal gesproken verdwijnt de jeuk vanzelf na een aantal dagen. De bultjes kunnen tot een paar weken zichtbaar zijn, maar gaan dan ook vanzelf weer weg, ze laten in iedere geval geen littekens achter. Mochten de klachten heftig zijn meld je dan bij de huisarts, soms geeft het lichaam namelijk een allergische reactie.

Hoe kan je zien of er Bedwantsen actief zijn?
Omdat Bedwantsen zich meestal verstoppen in het matras, kan je een plaag herkennen aan zwarte vlekken (puntjes) aan de zoom van het matras. Deze verkleuring komt door poep van de Bedwantsen.

Voorkom je dat Bedwantsen zich verspreiden met behulp van Vacuümzakken!
Bedwantsen verspreiden zich door zich te verstoppen in koffers/tassen en (rondslingerende)kleding. Als je de kleding dan verplaats of in je koffer of tas stopt, verplaats je de Bedwants en kan hij zich elders verder voortplanten.

Deze kleine insecten verstoppen zich het liefst zo dicht mogelijk bij het bed op warme plekken, meestal in een matras, maar ook regelmatig in naden of kieren (alles waar een betaalpas tussen past kan de Bedwants zich in verstoppen). Bedwantsen hebben een hekel aan gladde vloeren, dus in de badkamer zal je ze niet snel aantreffen. Hier kan je dan ook veilig je koffer of backpack neerzetten.

Omdat Bedwantsen zich graag verstoppen in textiel is het belangrijk dat je je kleding en handdoeken niet laat rondslingeren in je (hotel)kamer. In de nacht komt de Bedwants uit zijn schuilplaats op zoek naar een bloedmaaltijd. Daarna kiest hij een (warm) plekje om zich weer te verstoppen. Zorg er dus voor dat je kleding niet op/rondom het bed of op de vloer ligt, anders kan de Bedwants zich makkelijk hierin verstoppen en kan je hem ongemerkt meenemen naar andere plekken.

Als je tijdens je reis je schone en vuile kleding continu in één of meerdere vacuümzakken bewaard dan heeft de Bedwants geen kans om zich tussen je kleding te verstoppen!

Vacuümzakken om verspreiding van Bedwantsen tegen te gaan.
Door je kleding in vacuümzakken te verpakken kunnen er geen Bedwantsen tussen gaan zitten. Op deze manier voorkom je dat de Bedwants zich kan verspreiden. Bij thuiskomst haal je de vacuümzakken buiten het huis uit de koffer en zorgt ervoor dat je zeker weet dat er in de koffer zelf ook geen Bedwantsen zitten voordat je de koffer mee naar binnen neemt. 

Heb je op vakantie (vuile) kleding laten slingeren op de hotelkamer, was alle kleding in die zak dan direct na thuiskomst op minimaal 60 graden.

Hoe kan je Bedwantsen bestrijden met Vacuümzakken?
Het bestrijden van Bedwantsen vraagt bijna om een militaire operatie. In ieder geval kunnen vacuümzakken ook hierbij helpen. Door al uw kleding en beddengoed in vacuümzakken te verpakken voorkomt u herbesmetting tijdens het wassen en desinfecteren van ruimtes. Ook hebben we een hele grote matras vacuumzak hierin kunt u een eenpersoonsmatras stoppen of een hele grote hoeveelheid kleding of beddengoed. Zo weet u zeker dat er geen (nieuwe) Bedwantsen in kunnen komen tijdens het reinigingsproces. Het is niet prettig slapen op een matras die in een Vacuumzak zit verpakt omdat dit kraakt en omdat uw lichaamswarmte niet goed weg kan, de zak is ook meer bedoeld om een matras wat tijdelijk niet gebruikt wordt te beschermen. Door een matras, welke niet gebruikt wordt, te verpakken in een matras vacuumzak, voorkomt u dat deze vervuild wordt door stof of ongedierte.


We willen graag cookies plaatsen, gaat u hiermee akkoord? Ja Nee Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie »